Gratis frakt over 1000 NOK30 dagers åpent kjøpSikker betaling

Tonkabønner, økologiske, 20g - Mill & Mortar

91 kr
2155-28202
 
Legg i handlekurven
Lagerstatus
  • Nettlager 0 stk.
  • Butikk Stockholm 0 stk.
  • Butikk Malmö 2 stk.
Ønsker du rådgivning? Ring +46 8 410 95 200
truckGRATIS FRAKT OVER 1000 NOK arrows30 DAGERS ÅPENT KJØP
  • Produktbeskrivelse
    • Tonkabønnen minner litt om vanilje, men har en rikere og sterkere karakter med innslag av skog og bittermandel. Noen hevder at duften har innslag av sandeltre, magnolia, nellik og til og med pære. Den er litt som vaniljens innadvendte fetter som er noen år eldre, som leser Nietzsche og ikke har TV, men som samtidig lukter veldig, veldig godt, noe som skaper en slags dyp fascinasjon og tiltrekning som også føles forbudt, selv om det (i tonkabønnens tilfelle) ikke er det. Uansett har bønnens komplekse smaksegenskaper gjort den til en populær ingrediens i søte retter, blant annet i iskrem og bakverk. Bønnene rives og blandes i tørre ingredienser eller røres inn i fløte, iskrem eller alkohol. Tonkabønnen passer også godt sammen med sjokolade og frukt som jordbær og aprikoser. Sist, men ikke minst, er den den uvurderlige prikken over i-en.


      Tonkabønnen ser litt ut som en stor rosin og rives fint før bruk på samme måte som muskatnøtt på et rivjern. Den kan også blandes eller morteres. Mill & Mortars tonkabønner er økologisk dyrket.

      Tonkabønner gir en mer subtil og kompleks smak enn vanilje, og de eteriske oljene har vært brukt i parfymer i århundrer. Tonkabønner er spesielt populære i franske desserter og dukker ofte opp i kreasjonene til eksklusive parisiske bakerier. Når det gjelder cocktails, er tonka et flott tilskudd til rombaserte drinker. Den er også allsidig nok til å brukes i salte retter, der den komplekse smaken bidrar til å fremheve smaken av kamskjell, majones, gresskarsuppe eller til og med potetmos.

      Tonkabønner er frøene til det blomstrende Cumaru-treet, som kan bli opptil 25-30 meter høyt. Cumaru-treet kommer opprinnelig fra Mellom- og Sør-Amerika.

      BRUK TONKABØNNER MED FORSIKTIGHET
      I likhet med vaniljebønner bør tonkabønner ikke spises som de er, men som en aromatisk ingrediens i andre retter. Tonkabønner inneholder et kjemisk stoff som kalles kumarin, og i ganske høye nivåer. Avhengig av geografi og klima kan de inneholde mellom 1 og 3,5 % kumarin. Du bør derfor unngå å bruke mer Tonka enn det som er angitt i oppskriften.
  • Spesifikasjoner
Anbefalte produkter
Anmeldelser
0 Anmeldelser

For å legge inn en anmeldelse må du på din kundeprofil.

This product doesn't have any reviews.

Lagerstatus

Lagerstatus oppdateres hvert tiende minutt.

Logg inn
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.no