Alle som noen gang har jobbet med en karbonstålpanne, vet nok hvor fantastiske de er. Vi i KitchenLab er heller ikke helt ferske i faget, og hjemme hos oss er en karbonstålpanne, sammen med en sous vide-sirkulator og en hevert, de mest grunnleggende elementene på kjøkkenet og nærmest en del av arbeidsuniformen. Med stor entusiasme styrker vi nå sortimentet vårt med svenskproduserte karbonstålpanner fra Kockums Jernverk. Stekepannen er produsert i Anderstorp av SSAB karbonstål. Materialet er 3 mm tykt, blestet og innbrent med svensk vegetabilsk olje allerede på fabrikken.
Normalt må du brenne inn karbonstålpannen din selv, men med Kockums Jernverk slipper du å fomle med kluten med olje på komfyren, få en ujevn brenning, begynne på nytt, fylle trappeoppgangen med røyk og være i en generelt forvirret tilstand. Innlegget gir deg svært gode stekeegenskaper og en jevn og fin nonstick-effekt uten noe annet enn et helt naturlig belegg. Så med en karbonstålpanne får du den jevne varmefordelingen og følelsen av en støpejernspanne, selv om du mister 20 % av vekten, samtidig som du får slippegenskapene til en belagt panne uten å måtte bekymre deg for å slite den ut. Det er imidlertid ikke sikkert at en karbonstålpanne er førstevalget hvis du steker sitroner på mystisk vis. (Du kan lese mer om sammenligning av ulike typer stekepanner her.)Kockums karbonstålpanne kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon, og kan brukes i stekeovn opp til 200 °C. Håndtaket er svartlakkert med preget Kockum-logo og har hull for oppheng. Finnes i tre forskjellige stolstørrelser. n n n nDiameter: 24 cmTotallengde inkl. håndtak: 47 cmHøyde: 5,3 cmTotallengde inkludert håndtak: