- Saltstein laget av det sunne Himalaya-saltet, 29 x 21 x 4 cm
- Holder til saltsteinen
- Brenner med to flammer
Om saltsteinen
Saltstein laget av 100 prosent naturlig krystallsalt fra Himalaya-fjellene. Steinen er helt naturlig - det er ikke brukt kjemikalier eller andre tilsetningsstoffer i produksjonen. Med steinen kan du tilføre maten en herlig saltsmak på en både stilig og praktisk måte! Den kan brukes til både kalde og varme tilberedninger.
En oppvarmet saltstein kan brukes ved spisebordet til å tilberede små biter av fisk eller kjøtt.
Saltsteinen kan varmes opp på ulike måter og holder temperaturen i ca. 20 minutter.
Saltet fungerer som en non-stick-overflate, noe som gjør det svært enkelt å tilberede mat på steinen.
- BBQ/gassgrill
Start oppvarmingen av saltsteinen på lav temperatur. Etter 30 minutter kan varmen økes, og etter ca. 45 minutter er steinen klar til bruk. - Ovn
Saltsteinen kan også brukes i ovnen, men den må ikke forvarmes, da det er fare for at saltsteinen sprekker. Øk varmen til 60 °C, og øk deretter temperaturen hvert 20. minutt i 1 time. Maks. temperatur: 180 °C.
Avkjølt saltstein
Sett saltsteinen i fryseren, og etter ca. 30 minutter er den klar til å serveres på carpaccio, sushi eller sashimi. Kalde desserter kan også serveres på en avkjølt saltstein.
Vedlikehold
Etter at saltsteinen er avkjølt, bør den skylles og tørkes grundig. På grunn av saltets antibakterielle egenskaper trengs det ikke noe rengjøringsmiddel. For mye vann fører til at det oppstår sprekker i steinen, og den bør derfor aldri legges i oppvaskmaskinen. La saltsteinen tørke grundig før neste gangs bruk (ca. 24 timer). Tilleggsinformasjon: Salt smelter ved 800 °C.