Samarkand har lenge vært et populærkulturelt symbol på drømmen om noe fantastisk. I denne boken har denne utrolig gamle kommunen, Usbekistans nest største bysentrum, også blitt symbolet og samlingsstedet for det multikulturelle kulinariske moraset som Sentral-Asia har å by på. Gjennom tidene har folkevandringer passert her som et stoppested på Silkeveien, og påvirkninger har kommet fra alle verdenshjørner og kulturer. Forfatterne hjelper oss med å utforske det sentralasiatiske og kaukasiske kjøkkenet i en tilpasning for hjemmekokken. Her er usbekiske, tadsjikiske, russiske, tyrkiske, koreanske, kaukasiske og jødiske oppskrifter og guider til å fylle opp spiskammeret. Kapitlene er delt inn i fellesbord, supper, stekt kjøtt og kebab, varmende retter, pilaf og plov, tilbehør, brød og deig, drikke og desserter. Blant de 200 oppskriftene er aprikos- og rødlinsesuppe, Chapli Kebab med tomatrelish, Rosh Hashanah Palov med berberis, granateple og kvede og alle de viktige brødene i regionen. Pluss noen kulturelle, historiske og aktuelle beretninger om hvordan kjøkkenet har blitt formet og hvor hyggelig det er å reise rundt i regionen.
Vikt: 1,0 kg
Mål: 21,5 × 2,4 × 26,5 cm
Format: Innbundet
Sider: 224
Språk: engelsk
ISBN: 9780857833273
Språk: engelsk