Matlaging med saltstein
En oppvarmet saltstein kan brukes ved spisebordet til å tilberede små biter av fisk eller kjøtt. For større biter kan saltsteinen brukes direkte i eller på varmekilden.
Saltsteinen kan varmes opp på ulike måter og holder temperaturen i ca. 20 minutter.
- BBQ/gassgrill
Start oppvarmingen av saltsteinen med lav temperatur. Etter 30 minutter kan varmen økes, og etter ca. 45 minutter er saltsteinen klar til bruk.
- Ovn
Saltsteinen kan også brukes i ovnen, men den må ikke forvarmes, da det er fare for at saltsteinen sprekker. Øk varmen til 60 °C, og øk deretter temperaturen hvert 20. minutt i 1 time. Maks. temperatur: 180°C.
Kjølt saltstein
Sett saltsteinen i fryseren, og etter ca. 30 minutter er den klar til å serveres på carpaccio, sushi eller sashimi. Kalde desserter kan også serveres på en avkjølt saltstein.
Vedlikehold
Skyll og tørk saltsteinen grundig etter at den er avkjølt. På grunn av saltets antibakterielle egenskaper trengs det ikke noe rengjøringsmiddel. For mye vann fører til at det oppstår sprekker i steinen, og den bør derfor aldri legges i oppvaskmaskinen. La saltsteinen tørke grundig før neste gangs bruk (ca. 24 timer). Ekstra informasjon: Salt smelter ved 800°C.
Tips
- Lag din egen gravlax! Press laksefileten med sukker og dill mellom to saltsteiner, pakk inn i papir og oppbevar kaldt i 1-3 dager.
- Stek egg og bacon ved bordet!
- Ikke glem saltsteinen når du presenterer deilige desserter! Bavarois, iskrem og sorbet med en liten salt touch. Gjestene dine vil elske det!