Pektinex er et spesialisert enzym som bryter ned pektinstrukturer. Det brukes vanligvis i juiceproduksjon eller til å klarne væsker fra fiber. Pectinex har flere unike bruksområder innen moderne og molekylær gastronomi og mixologi. Den kan brukes til å skrelle og filetere sitrusfrukter uten bruk av kniv, noe som gir et perfekt resultat. Det kan også brukes til å fjerne pektin fra fruktjuice og cider for å forbedre filtrering og smak.
Bruk:
For å skrelle fruktbiter: Legg 250 g fruktbiter (f.eks. appelsinskiver) i 250 ml vann og tilsett 2,5 ml Pectinex. Rør om blandingen og dekk til beholderen slik at den er lufttett. Sett i kjøleskapet i 48 timer eller tilbered sous vide ved 40 °C i 30 minutter. Ta segmentene ut av blandingen og server.
For å fjerne pektin fra fruktjuice: Tilsett 2,5 ml Pectinex til 1000 ml fruktjuice (0,25 %). La stå i 20 minutter i romtemperatur. Sil gjennom en sil.
Oppbevaring: Oppbevares tørt, kjølig og beskyttet mot direkte sollys. Bruk innen 1 måned etter åpning og oppbevar åpnet pakke i kjøleskapet.
Ingredienser: Glyserol, vann, polygalakturonase, kaliumklorid, pektinlyase.