Dette glitrende septeret er et hemmelig våpen i proffkjøkken over hele verden.
Har du noen gang lurt på hvordan restauranter alltid treffer perfekt temperatur på kjøtt, fisk og bakverk? Svaret er ofte den beskjedne kaketesteren. Et kjøtttermometer gir et nøyaktig, men distansert, tallbasert svar – kaketesteren gir deg muligheten til å lage mat med intuisjon. Til å bruke sansene dine og komme nærmere maten. Å kjenne hva medium rare føles som – ikke bare hva en digital måler sier. Hvis du behandler dette kampsverdet med respekt, trenger du kanskje aldri å kjøpe en ny kaketester igjen.
Form
En kaketester som ikke smelter, knekker eller løsner. Noyau er laget av solid japansk stål – et mer passende materiale enn polyuretan, som ofte brukes av produsenter. Inspirert av cocktailpinner funnet i barer og antikvitetsbutikker i Kyoto, er hodet flatt stemplet for å minne om et tungt plekter, og klemt i bunnen for å holde stangen stødig på plass. Spissen er spisset for å etterligne en tannpirker, og glir lett gjennom kjøtt, fisk, kake og grønnsaker uten å ødelegge fiber, struktur eller smule.