Men god kaffe handler ikke bare om å bruke riktig bryggeteknikk. På samme måte som te eller en flaske vin er kaffe en drikk hvis smak og kvalitet varierer enormt avhengig av underart, opprinnelse og hvordan den deretter høstes, bearbeides, brennes og til slutt brygges. Denne boken følger derfor kaffen fra opprinnelse til ferdig kopp og lærer deg hvordan du får mest mulig smak ut av hver sort og opprinnelse.
Men den har også som mål å øke bevisstheten om alle de hendene kaffebønnene har gått gjennom før de til slutt når koppen din, og hvordan mennesker faktisk påvirkes av dine beslutninger. Verdensmarkedsprisen på kaffe har ikke steget siden 1970-tallet, og de som har betalt for kaffen, er de som faktisk produserer den. Så for å virkelig kunne nyte en god kopp kaffe, må vi begynne å være villige til å betale mer for den.
Joanna Alm er tre ganger svensk mester i kaffebrenning og har blitt nummer to, tre og fire i verden. Takket være hennes kunnskap og kompromissløse tilnærming har selskapet Drop Coffee blitt et stilsettende og internasjonalt anerkjent brenneri. Joanna besøker alle sine produsenter hvert år for å sikre både kvalitet og at de får betalt for arbeidet sitt.
Utgivelsesdato 2019-05-25
160 sider
ISBN 9789127156234
Dansk utgave
Språk: svensk