Om maltodekstrin
Maltodekstrin er lett løselig i vann og brukes ofte i matvarer som smaks- og teksturforsterker. Vårt maltodekstrin er av høyeste renhet og fremstilles av hvetestivelse. Kjemisk sett er det et polysakkarid som består av D-glukosekjeder av varierende lengde. Det har en glykemisk indeks på rundt 95.
Anvendelse
Tilsettes i varme eller kalde løsninger.
For glutenallergikere: Til tross for at råvaren kommer fra hvete, er det trygt for personer med cøliaki å spise produkter som inneholder glukosesirup/maltodekstrin, da sluttproduktene inneholder svært små mengder gluten. Den europeiske stivelsesindustrien har innført en praksis om at sluttproduktet maksimalt kan inneholde 20 ppm gluten, noe som tilsvarer nivået for glutenfritt.
Innhold:
Maltodekstrin fra hvete
Oppbevares tørt, kjølig og mørkt.
Produsert i Belgia og pakket i England for KitchenLab.