B ris, ribbe og pulled pork - Når man først smaker autentisk amerikansk BBQ, er det lett å forstå hvorfor folk strømmer til de stedene der langtidsrøyking tas på største alvor. I noen år har man imidlertid ikke trengt å dra til en kåk i Texas for å få et stykke kjøtt røkt low-and-slow; først ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utenfor Höganäs, som nå har samlet sin ekspertise for alle som vil lære seg hva som kreves for et fullverdig BBQ-måltid.
Her får du tips om valg av riktig røykeovn, teorien bak røyking, tresorter, bål og kjøtt - og ikke minst oppskriftene på Holy Smoke's populære BBQ-retter, inkludert alt tilbehør og sauser som hører til. Oppskriftene omfatter både klassisk Texas Style BBQ og mer moderne tolkninger. Forfatterne tar deg også med på en roadtrip til et 20-talls av USAs beste BBQ-restauranter.
Johan Fritzell er en hjemmerøyker som etter en 40-årskrise kjøpte en gigantisk smoker uten noen egentlig plan. Et innfall som resulterte i det som nå er Holy Smoke BBQ. Kompanjongen Johan Åkerberg er utdannet kokk ved Grythyttans restaurantskole og forfatter av flere prisbelønte kokebøker, blant annet Smoke (2015).
Sideantall: 219
Format: Innbundet
Språk: svensk