Om den kinesiske hakken fra Yaxell Zen:
Den kinesiske hakken er den originale universalkniven. Kniven kan brukes til de fleste oppgaver på kjøkkenet, store som små. Det høye bladet gir kniven stor stabilitet, og den tynne eggen gjør den egnet til presisjonsarbeid.
Yaxell Zen er en anerkjent knivserie! Tre år på rad har seriens kokkekniv vunnet Aftonbladets store knivtest. Knivenes blad består av 37 lag stål. Kjernen er laget av hardt VG10-stål og de øvrige lagene av et mykere stål. Denne konstruksjonen gir knivene en fantastisk egg kombinert med ekstrem styrke og rustbestandighet. Hardhetsgraden er 61 HRC.
Serien har en helt unik karakter. Knivbladene har en hamret overflate som Yaxell har valgt å bevare på den øvre delen av knivene. Den nedre delen er polert slik at de vakre stållagrene kommer til syne. Som prikken over i-en er hvert blad dekorert med en håndstanset logo. Knivhåndtaket er laget av svart micarta. Materialet fremstilles ved at linstoff og spesialplast settes sammen under høyt trykk. Resultatet er et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale som egner seg godt til bruk på kjøkkenet. Håndtaket er festet med to kraftige stålnagler.
Om krydderne fra The Pepper Quest:
QingXi Imperial Sichuan Pepper
Navn: Sichuanpepper, Sichuanpepper, Hua Jiao, Xanthoxylum piperitum
Opprinnelse: QingXi, Sichuan, Kina
Dyrkere: Li-familien
Høstet: september-oktober
QingXi Imperial Sichuan Pepper er en blomstrende, fantastisk smaksopplevelse fra Han Yuan-dalen oppe i fjellene i utkanten av det tibetanske platået. Sichuanpepper har blitt dyrket her i mer enn 900 år, og generasjoner av dyrkere har lyktes i å skape et fantastisk produkt. Den elegante smaken, det fargerike utseendet og den herlige aromaen gjorde den til en favoritt blant Kinas forskjellige imperier og ble gitt som tributt i hundrevis av år, noe som førte til at dette verdsatte krydderet ble bevart. Rist raskt på høy varme før bruk til oljen begynner å frigjøres og duften når nesegangene.
Tarimfrø av fennikel
Navn: Fennikelfrø, Foeniculum vulgare
Opprinnelse: QigXini, Tarim-området, Kina
Partner: Dennis
Høsting: Juni - oktober
Denne fennikelen vokser rundt innsjøen Bosten i utkanten av Taklamakhan-ørkenen. Det tørre, varme klimaet og de kalde nettene skaper et unikt vekstmiljø. Den har en søt, varm anistone med nyanser av nyslått gress. Blir nøtteaktig og deilig når den ristes. Et must i 5Spice!
Quảng Nam Cinnamon
Navn: Kanel, kanel, Quế Trà My, Cinnamomum Loureiroi
Opprinnelse: Quảng Nam-fjellene, Vietnam
Dyrkere: Tre Leng Community
Høsting: mars - juni, okt - nov
I årtusener har det blitt høstet kanel i Quang Nam-fjellene over den gamle kongebyen Hué i det sentrale Vietnam. Kanelen har en kompleks smak med mye varme og sødme. Quang Nam-kanelen vokser i en høyde av ca. 1500 meter over havet i høylandet i det sentrale Vietnam på grensen til Laos. Treet hører hjemme i den nærliggende Truong Son-skogen og har lenge vært ansett som hellig av lokalbefolkningen på grunn av sine mange medisinske egenskaper. Dyrking av denne spesielle sorten, som lokalt kalles Quế Trà My, er en eldgammel og unik praksis blant mange etniske grupper i området. Det tar 10 år før barken på treet modnes til høyeste kvalitet. Når treet er klart for innhøsting, legges det et snitt ved foten av treet slik at barken kan tørke i et par uker før innhøstingen. Denne tørkemetoden fanger opp de eteriske oljene og gir et fantastisk produkt. Egner seg utmerket til bruk i 5-krydder, oljer, sauser, baking, chiligryter og buljonger.
Lang Son stjerneanis
Navn: Stjerneanis, stjerneanis, Ngôi sao hồi, Illicium verum
Opprinnelse: Lang Son, Vietnam
Partner: Lien
Høsting: mars - juni, okt - nov
Denne fyldige stjerneanisen fra Nord-Vietnam er en absolutt favoritt. Den har en aromatisk, røykfylt karakter og er ypperlig i buljonger, rubs og gryteretter. Også veldig god til chiliolje og 5-krydder!
Maluku-nellik
Navn: Nellik, nellik, Cengkih, Syzygium aromaticum
Opprinnelse: Molukkene, Indonesia
Partner: Adi Wijaya
Høsting: desember - april
Denne nelliken kommer fra øyene i Molukkene i det østlige Indonesia, hvor den også har sin opprinnelse. Dette originale krydderet har blitt handlet med Kina i årtusener og har en spesiell plass i det kinesiske kjøkkenet. Det har en søtlig, varm mentolkarakter som passer i alt fra marinader, krydderblandinger og varme drikker.
Om The Pepper Quest:
Forsyner kjøkken med krydder for overlegen smak rett fra kilden. Innkjøp er det viktigste elementet når man arbeider med pepper og krydder. Og det er dette The Pepper Quest er best på. Vi gir deg unik kvalitetspepper av en enkelt opprinnelse i munnen, samtidig som vi gjør det mulig for småskalafarmere å bli sine egne sosiale bedrifter.
Esken inneholder også en hvit blyant med viskelær og blyantspisser fra Faber Castell.