Om gellangummi type F (E418)
Type F er den mest populære av våre to gellangummier. Det er et multifunksjonelt geleringsmiddel som gir faste geler med perfekt visuell klarhet. Det kan også brukes i mindre doser for å lage flytende geléer, pastaer eller for å klargjøre væsker. Gellangummi er et godt alternativ til Agar Agar, eller som et vegetarisk alternativ til gelatin. Fordelene med Gellangummi sammenlignet med Agar Agar er at det gir en bedre geléstyrke og kan varmes opp til 120 grader uten å smelte.
Pulveret er løselig i væsker med mellom 3,5 og 8 i pH-verdi, noe som betyr at gummien har et bredt bruksområde
Anvendelse
Løs opp pulveret i vann og varm opp til det er 100 grader - geléen setter seg når blandingen avkjøles. Når blandingen har stivnet, kan den varmes opp igjen uten å miste konsistensen.
For en fortykkelsesvæske - bruk 0,1% - 0,5% av vekten
For en myk gelé - bruk 1% - 1.5 % av vekten
For en fast gelé - bruk 1,5 % - 2 % av vekten
Innhold:
Gellangummi type F, E418
Oppbevares tørt, kjølig og mørkt.
Oppbevares på et tørt, kjølig og mørkt sted.