Om Locust Bean Gum (E410)
Locust Bean Gum er et helt naturlig produkt som utvinnes fra frøene til johannesbrødtreet. Det er et allsidig, vegansk geleringsmiddel og brukes hovedsakelig i små doser som fortykningsmiddel. Bruk det sammen med meieriprodukter, i desserter, dressinger eller sauser.
Du kan også bruke det som erstatning for egg og mel, da de har lignende bindende egenskaper. Tilsett det i frosne produkter som iskrem for å redusere dannelsen av iskrystaller og forbedre konsistensen. Eller hvorfor ikke bruke det sammen med xantangummi for å lage ekstremt elastiske geléer?
Fruktkjernemelet er ikke særlig følsomt for verken pH eller høye saltnivåer. Det fungerer på det meste mellom pH 2,5 og 10.
Anvendelse
Doser mellom 3 og 11 gram per kilo. Tilsett fruktkjernemelet i små doser under kraftig omrøring. Det er løselig i kalde væsker, men fungerer best hvis væsken er over 60°C.
Innhold:
100% fruktkjernemel (E410)
Oppbevares tørt, kjølig og mørkt. Holder seg i ca. to år.