Ta med på en uvanlig matreise gjennom Europas sørøstligste utpost og møt retter du sannsynligvis aldri har smakt før.
Dette er den første svenske kokeboken som gir en grundig innføring i det hippe georgiske kjøkkenet med både tradisjonelle oppskrifter og moderne tolkninger. Ingrediensene og oppskriftene er tilpasset slik at de kan tilberedes i svenske hjemmekjøkken. Du får også møte ostemakere, khachapuri-bakere, markedsdamer og naturvinsprodusenter som alle bidrar med oppskrifter, historier og en og annen røverhistorie.
De siste årene har Georgia toppet listene over steder å besøke, og det rike georgiske kjøkkenet og de unike oransje kvassvinene har vakt internasjonal oppsikt.
Boken tar for seg Georgias unike metode for å lage naturlig oransjevin i kvass-kar. En 8 000 år gammel, uavbrutt og kulturminnelistet tradisjon.
Melkesyreholdige grønnsaker får mye plass på bordet og i boken, unike fermenteringsmetoder som forlenger holdbarheten på råvarene. Instagram-favoritten, urpizzaen khachapuri, og saftige melboller (khinkali) får et helt kapittel.
"Kort sagt, det er mye inspirasjon å hente i boken Blå berg - Grön mat - Orange vin, og jeg håper den når ut til alle i Sverige som ønsker å utvide sin kunnskap om mat, vin, kultur og menneskehetens historie" - fra Karin Bojs' forord
Fotograf er Bianca Brandon-Cox, som også deltok i Smak på Sápmi, vinner av Gourmand World Cookbook Awards. Illustrasjoner og design er utført av den prisbelønte designeren Katy Kimbell.
Dette er den første svenske kokeboken som gir en grundig innføring i det hippe georgiske kjøkkenet med både tradisjonelle oppskrifter og moderne tolkninger. Ingrediensene og oppskriftene er tilpasset slik at de kan tilberedes i svenske hjemmekjøkken. Du får også møte ostemakere, khachapuri-bakere, markedsdamer og naturvinsprodusenter som alle bidrar med oppskrifter, historier og en og annen røverhistorie.
De siste årene har Georgia toppet listene over steder å besøke, og det rike georgiske kjøkkenet og de unike oransje kvassvinene har vakt internasjonal oppsikt.
Boken tar for seg Georgias unike metode for å lage naturlig oransjevin i kvass-kar. En 8 000 år gammel, uavbrutt og kulturminnelistet tradisjon.
Melkesyreholdige grønnsaker får mye plass på bordet og i boken, unike fermenteringsmetoder som forlenger holdbarheten på råvarene. Instagram-favoritten, urpizzaen khachapuri, og saftige melboller (khinkali) får et helt kapittel.
"Kort sagt, det er mye inspirasjon å hente i boken Blå berg - Grön mat - Orange vin, og jeg håper den når ut til alle i Sverige som ønsker å utvide sin kunnskap om mat, vin, kultur og menneskehetens historie" - fra Karin Bojs' forord
Fotograf er Bianca Brandon-Cox, som også deltok i Smak på Sápmi, vinner av Gourmand World Cookbook Awards. Illustrasjoner og design er utført av den prisbelønte designeren Katy Kimbell.
.
Språk: svensk
-
Lev. artikkelnummer: 9789151931074 EAN: 9789151931074