Kaffebønner
Kaffebønnen som nesten all kaffe i dag kommer fra stammer fra Etiopia og omegn og har blitt eksportert derfra via den arabiske halvøy til verden. I Etiopia i dag er det fortsatt tusenvis av varianter, mens kaffen som dyrkes i resten av verden er bare et dusin varianter, alle stammer fra disse tidlig eksporterte plantene. Selve kaffebønnen er en del av det røde kaffebæret og er ikke godt å spise rå, selv om det er mulig. Etter man har plukket kaffebæret, finnes det ulike metoder for å bearbeide bønnene til kaffen vi brygger med. Det vanligste er at bønnene vaskes og alt unntatt selve bønnen fjernes med maskin. Etter det får de gjære i alt fra 12 timer til en uke. Denne kaffetypen har en tendens til å være litt syrligere og med en litt klarere smak. Den andre hovedmetoden er å la bønnene gjære med både skall og fruktkjøtt fortsatt på. Det gir en spesiell smak til bønnene og kaffen er vanligvis søtere med et litt fyldigere preg. Se etter om kaffen er våtbehandlet/vasket eller om den er naturlig. Det finnes også flere metoder som honey-processed og pulped-natural. Det andre viktige trinnet for smaksprofilen til kaffen er hvordan den brennes. En brenneprosess tar vanligvis et sted mellom 9 og 12 minutter, og avhengig av temperatur, luftstrøm og en rekke andre variabler vil kaffen være lys til mørkbrent. Ulike typer kaffe brennes på ulike måter avhengig av blant annet størrelse, tetthet og vanninnhold. Akkurat nå finner du ikke mye her, men mer er på vei!
Siden mangler for øyeblikket produkter