Fermentering & konservering
Fermentering er en konserveringsmetode, selv om den er forskjellig fra det vi kjenner som konservering. Sylteagurk med sukker og eddik har lenge vært i brukt for å bevare sommerens fruktet og grønnsaker til langt ut på vinteren – og fermentering er også en teknikk for lagring. Surkål og kimchi er to produkter som vi tydelig kjenner igjen som fermentert. Men det meste av hva vi konsumerer for nytelsens skyld, er faktisk gjæret. De åpenbare eksemplene er vin, øl, ost og brød, som alle bygger sine komplekse smaker i en gjæringsprosess. Men også kaffebønnen og kakaobønnen fermenteres før de tørkes og brennes. Her finner du kokebøker om både gjæring og konservering som vi synes er verdt å lese.
Viser 5 av 5 produkter
Sorter etter
Natur & Kultur
Det nordiska skafferiet: torkning, mjölksyrning, fermentering... av Johan Björkman
253 kr