Gratis frakt over 1000 NOK30 dagers åpent kjøpSikker betaling

Dekantering

Hva er dekantering?

Dekantering betyr i utgangspunktet å dekantere en væske slik at sedimentet ikke følger med. Når det gjelder vin er det to hovedgrunner til å gjøre det: For det første med vellagrede viner, spesielt røde, bør du skille sedimentet som er tilstede, og for det andre med yngre viner som heller trenger å komme i kontakt med oksygen for at tannin skal vises. De fleste rødviner har godt av å luftes, men da er det ikke nok å bare åpne korken. Flaskehalsen er altfor trang og ikke nok av selve vinen kommer i kontakt med oksygen. Under denne kategorien har vi derfor samlet dingser som er spesialdesignet for å effektivisere dekanteringen og lufte vinen direkte fra flasken. Ønsker du å helle vinen i en karaffel, finner du karafler i menyen til venstre.
Logg inn
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.no